Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bolland & Bolland definitief uit elkaar

Shownieuws

De jarenlange samenwerking tussen de muzikale broers Rob en Ferdi Bolland is definitief voorbij. Na meer dan 35 jaar is de koek op, vertelt Rob in De Telegraaf

De jarenlange samenwerking tussen de muzikale broers Rob en Ferdi Bolland is definitief voorbij. Na meer dan vijfendertig jaar is de koek op, vertelt Rob woensdag in De Telegraaf. Ruzies over de verzorging van hun hulpbehoevende moeder zou de muzikanten enkele jaren geleden uiteen hebben gedreven.

De succesvolle broers, die samen componeerden en produceerden, werkten al geruime tijd weinig meer als duo. Het laatste grote project van Bolland & Bolland was het schrijven van de muziek voor de musical 'De drie musketiers', in 2003. Ruzie hebben de 51-jarige Rob en de 50-jarige Ferdi niet meer. Maar een hernieuwde samenwerking zit er niet meer in, benadrukt Rob.

De dood van zijn moeder dreef Rob, die in schilderen zijn nieuwe roeping had gevonden, in een zware depressie. "Ik zat op een dood punt", vertelt hij. "Ik wist niet hoe ik verder moest." Na een verblijf in het atelier van wijlen Herman Brood, een goede vriend van Rob, hervond hij zijn inspiratie.

De gebroeders Bolland werden bekend door de nummers die zij voor andere artiesten schreven. In 1985 bezorgden zij de Oostenrijkse zanger Falco een wereldhit met 'Rock me Amadeus'. Een jaar later volgde de hit 'In the army now' voor de Britse rockband Status Quo.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen