Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wouter Bos overweegt stappen tegen roddelblad

Shownieuws

Wouter Bos overweegt roddelblad Weekend aan te klagen. Het blad plaatste deze week een grote foto van de politicus en zijn dochtertje Iris op de voorpagina.

Vicepremier Wouter Bos overweegt roddelblad Weekend aan te klagen. Het blad plaatste deze week een grote foto van de politicus en zijn dochtertje Iris op de voorpagina. Bos is van mening dat het blad geen recht heeft foto's van zijn kinderen te publiceren, zo meldt RTL Boulevard dinsdag.

In het wekelijkse tijdschrift staan meerdere foto's, waarop zowel de 2-jarige Iris als het andere dochtertje van Bos, de 1-jarige Jula, duidelijk te zien zijn. De minister van Financiën vervoert zijn kroost in een bakfiets en knuffelt uitgebreid met Iris. Het begeleidende artikel meldt dat de voorman van de PvdA door zijn nieuwe politieke functies minder tijd overhoudt voor zijn dochtertjes.

Het is niet de eerste keer dat een bekend persoon zich beklaagt over de bemoeizucht van de media. In 2004 won Caroline, de prinses van Monaco, een rechtszaak die zij had aangespannen tegen Duitse roddelbladen. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens besloot dat privéfoto's van de prinses, waaronder die van haar kinderen, niet mochten worden gepubliceerd. Het was de eerste keer dat door een rechter een dergelijk verstrekkende uitspraak werd gedaan over het recht op privacy van bekende personen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen