Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Milieuvriendelijke Harry Potter in VS

Shownieuws

Amerikanen kunnen straks genieten van een milieuvriendelijke Harry Potter. Het nieuwe deel in de reeks wordt voor een groot deel op verantwoord papier gedrukt.

(Novum/AP) - Milieubewuste Amerikanen kunnen binnenkort genieten van een ecologisch verantwoorde Harry Potter. Het zevende en laatste boek in de bekende reeks, 'Harry Potter and the deathly hallows', wordt voor het grootste deel op verantwoord papier gedrukt. Dat maakte uitgever Scholastic dinsdag bekend.

De uitgever onthulde ook dat het laatste deel over de tovenaarsleerling, dat in Amerika op 21 juli verschijnt, in de Engelstalige versie 784 pagina's beslaat. Hiermee kan het zich meten aan de vorige drie delen, die elk meer dan zeshonderd pagina's telden.

Ten minste dertig procent van de boeken, waarvan de eerste druk twaalf miljoen exemplaren bedraagt, bestaat uit hergebruikt materiaal. Daarnaast is bijna tweederde van de 16.700 ton benodigd papier goedgekeurd door de Forest Stewardship Council, een organisatie die als doel heeft de bossen in de wereld te beschermen.

Scholastic kreeg in 2005 veel kritiek te verduren van milieuorganisaties. Voor het boek 'Harry Potter and the half-blood prince' zou niet voldoende gebruik zijn gemaakt van hergebruikt papier. Greenpeace spoorde lezers aan om de Canadese druk aan te schaffen, die wel gebruik maakte van ecologisch verantwoord materiaal.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen