Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapper Kempi gearresteerd voor wapenbezit

Shownieuws

De Brabantse rapper Kempi is zaterdagnacht samen met drie van zijn bandleden gearresteerd voor illegaal wapenbezit. Het wapen bleek uiteindelijk nep te zijn.

De Brabantse rapper Kempi is zaterdagnacht in Drenthe met drie van zijn bandleden gearresteerd voor illegaal wapenbezit. Het wapen bleek uiteindelijk niet echt te zijn. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

De artiest, die van Antilliaanse afkomst is, en zijn collega's raakten bij een discotheek in het Groningse Wildervank in conflict met een ander groepje jongeren. Daarbij zou een van de bandleden de anderen met een vuurwapen hebben bedreigd. Inmiddels heeft een van de slachtoffers aangifte gedaan van zware mishandeling.

De bandleden zijn zondag vrijgelaten. Volgens de politie is er een grote kans dat één of meerdere bandleden weer worden ingerekend.

Kempi, die eigenlijk Jerrel Lloyd Kemperveen heet, is geen onbekende van justitie. Voordat hij vorig jaar zijn debuutalbum 'Tsss Kempi' uitbracht, zat hij meerdere gevangenisstraffen uit, onder meer voor het overtreden van de opiumwet.

In januari werd hij tot een maand celstraf veroordeeld voor mishandeling. Hij was in september in eerste aanleg al vrijgesproken van poging tot doodslag in deze zaak. Bij een vechtpartij in een Eindhovens jeugdcentrum was hij zijn broertje te hulp geschoten. Het slachtoffer van de twee zou zijn geslagen, geschopt en met een mes gestoken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen