Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Slam FM mag geen hits meer draaien

Shownieuws

Slam FM mag geen hits meer draaien. Het radiostation moet weer cultmuziek gaan draaien om zo niet te concurreren met onder meer Radio 538, bepaalde de rechter.

Radiozender Slam FM mag geen hits meer draaien. Dat heeft de rechter in Rotterdam dinsdag bepaald. Het muziekstation zou de gebruiksvoorwaarde van zijn FM-vergunning hebben overschreden door de beperkte vergunning voor 'cultmuziek' te gebruiken als vrije vergunning voor hitmuziek. De zaak was aangespannen door Radio 538, dat vond dat sprake was van valse concurrentie.

Radio 538 betaalde in 2004 bij de herverdeling van de FM-frequenties 57 miljoen euro voor de vergunning voor hitmuziek en moest de afgelopen jaren toezien hoe Slam FM, dat 2,5 miljoen euro had betaald voor de beperkte vergunning, ook mainstream popmuziek uitzond. Het lagere omzetpotentieel was de reden voor de aanzienlijk lagere prijs die Slam FM had betaald voor de vergunning met gebruiksbeperkingen.

De rechter heeft nu bepaald dat Slam FM weer 'bijzondere' muziek moet uitzenden, die zich onderscheidt van populaire muziek. Ook is de zender gedwongen eerder opgelegde boetes van de minister van Economische Zaken alsnog te betalen.

Slam FM is het niet eens met de uitspraak. De zender overweegt hoger beroep aan te tekenen en schorsing van de uitspraak te eisen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen