Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sophie Hilbrand en vriend samen in film

Shownieuws

Sophie Hilbrand en haar vriend Waldemar Torenstra zijn de hoofdrolspelers in de speelfilm 'Zommerhitte'. De film wordt geregisseerd door Monique van de Ven.

Sophie Hilbrand en haar vriend Waldemar Torenstra zijn de hoofdrolspelers in de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Zommerhitte'. Dat heeft RTL Nederland bekendgemaakt. Het spannende liefdesverhaal, dat gebaseerd is op het boekenweekgeschenk van Jan Wolkers, is de eerste bioscoopfilm die door Monique van de Ven wordt geregisseerd.

Haar man, Edwin de Vries, schreef het scenario en is met Ate de Jong ook verantwoordelijk voor de productie. De opnamen van de film gaan in mei van start. De première staat in het voorjaar van volgend jaar gepland

De 31-jarige Hilbrand is vooral bekend als BNN-presentatrice, maar is van oorsprong actrice. Volgens Van de Ven heeft de blondine op camera een Grace Kelly-achtige uitstraling. Torenstra is momenteel te zien als Rinus de Gier in 'Grijpstra & De Gier'. Hij brak in 2002 door als Gerrit in 'Ja zuster, nee zuster'.

'Zommerhitte' gaat over een fotograaf die op een naaktstrand op een eiland in de Waddenzee een jonge vrouw ontmoet, die er een mysterieuze relatie op na houdt met een oude en een jonge man. Hij probeert de relatie tussen de drie te ontrafelen.

Monique van de Ven brak zelf als actrice door met de verfilming van een ander boek van Jan Wolkers, 'Turks fruit'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen