Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Talpa bevestigt gesprekken met SBS en RTL

Shownieuws

Een woordvoerder van Talpa bevestigt dat John de Mol met SBS en RTL gesprekken voert over de toekomst van Tien. "SBS en RTL hebben zich bij ons gemeld."

Talpa bevestigt de gesprekken met RTL en SBS die John de Mol zou voeren over de toekomst van Tien. "Ik wil alleen zeggen dat SBS en RTL zich bij ons gemeld hebben", vertelt woordvoerder Thomas Notermans maandag. Talpa, het moederbedrijf van zender Tien, had liever niet gehad dat RTL en SBS over de gesprekken hadden bericht. "Wij kunnen nu niet anders dan het contact met de zenders bevestigen."

RTL-directeur Fons van Westerloo vertelde zondag in de Telegraaf dat over enkele dagen meer naar buiten kan komen over een eventuele samenwerking van Tien en RTL. De verwachting is dat een aantal succesvolle onderdelen van Tien, waaronder het eredivisievoetbal, wordt ondergebracht bij de verschillende zenders van RTL. Een nieuwe RTL-zender zou een soort doorstart voor Tien kunnen betekenen.

Het Algemeen Dagblad (AD) beweert maandag in een paginagroot artikel dat enkele Tien-gezichten zich via hun managers alvast 'in de etalage hebben gezet'. Zij zouden de ondergang van Tien niet willen afwachten. Jack Spijkerman, Beau van Erven Dorens en Caroline Tensen zouden zich bij de publieke omroep hebben gemeld. Notermans doet dit af als onzin. "Er klopt helemaal niets van het artikel in het AD", zegt hij. "Ik heb enkele presentatoren gesproken over wie in het AD beweringen werden gedaan. Eén van hen beweert juist het tegenovergestelde gezegd te hebben van wat er nu in de krant staat."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen