Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stripboek Kuifje brengt zesduizend euro op

Shownieuws

Een eerste kleurendruk van het Kuifjeverhaal 'De blauwe lotus' is tijdens een veiling in Brussel voor 6000 euro verkocht. Het veilinghuis is verbaasd.

Een eerste kleurendruk van het Kuifjeverhaal 'De blauwe lotus' is zondag tijdens een veiling in Brussel voor zesduizend euro verkocht. Het veilinghuis Banque Dessinée is verbaasd over de hoge opbrengst. "Het is een wereldrecord voor dit stripboek in deze editie", zegt Arnaud de Partz van veilinghuis.

Het stripboek was volgens het veilinhuis in zeer goede staat en van dik papier. Anderhalf jaar geleden verkocht het veilinghuis het Kuifjeboek 'Het gebroken oor' voor dertienduizend euro. Dit was een zeer zeldzaam exemplaar, speciaal voor de pers gemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De waarde van het zondag geveilde stripboek werd aanvankelijk op tussen de 2500 en drieduizend euro geschat, maar werd uiteindelijk voor het dubbele aan een Belg verkocht. 'De blauwe lotus' is het vijfde album over Kuifje en verscheen in 1935 in zwart-wit en in 1946 in kleur. Verder gingen zondag onder meer een pagina in Chinese inkt van Franquin, bekend van de Guust Flater-strips, en een strip van Quick & Flupke onder de hamer.

Onlangs maakte Dreamworks, de filmstudio van producer Steven Spielberg, bekend een van de Kuifje-verhalen te gaan verfilmen. De film moet binnen twee jaar in de bioscoop te zien zijn. De geestelijke vader van de Belgische stripheld, Hergé, overleed in 1983.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen