Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Advocaat Birkhead wil DNA van Stern

Shownieuws

Howard K. Stern moet DNA afstaan om uit te sluiten dat hij de vader is van de dochter van Anna Nicole Smith. Dat wil Larry Birkhead, de ex-vriend van Smith.

(Novum/AP) - Howard K. Stern moet DNA afstaan om uit te sluiten dat hij de vader is van Dannielynn, het dochtertje van de vorige maand overleden ex-playmate Anna Nicole Smith. Dat vindt de advocaat van Larry Birkhead, de ex-vriend van Smith. "Als Stern uitgesloten is als vader van het meisje, heeft mijn cliënt een sterke zaak", verklaart de raadsman.

Stern, de partner van Anna Nicole, staat op de geboorteakte van Dannielynn geregistreerd als haar vader. Maar Birkhead beweert dat hij de vader van het meisje is en probeert al sinds de geboorte van Dannielynn in september een vaderschapstest af te dwingen. In december leek hij dat voor elkaar te krijgen, toen een rechter bepaalde dat er voor 21 februari een vaderschapstest moest zijn gedaan.

Maar de blijdschap van Birkhead was van korte duur: Smith vocht de beslissing van de rechter aan en werd in het gelijk gesteld. In februari zou de zaak worden herzien. Maar Smith overleed op 8 februari plotseling en de zaak werd daarom niet voortgezet.

Ondanks de tegenslagen is Birkhead positief gestemd. "De kinderkamer is al klaar voor Dannielynn", verklaart de fotograaf. "Ik zie de toekomst zonnig in." Op zijn beurt laat Stern zich niet zomaar uit het veld slaan. "Mijn dochter is niet te koop", reageert hij.

Het hof liet weten de zaak nader te gaan bekijken en over twee weken een uitspraak te doen. Mocht die voor één van de potentiële vaders positief uitpakken, dan ligt er nog een gevaar op de loer. Prins Frederic von Anhalt, de man van actrice Zsa Zsa Gabor, beweert ook de vader van het meisje te zijn. Het is nog niet duidelijk of hij juridische stappen gaat ondernemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen