Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dolce & Gabbana adverteert niet meer in Spanje

Shownieuws

Dolce&Gabbana trekt zijn advertenties in Spanje terug. Het modehuis is boos dat het is gedwongen een advertentie in te trekken die als seksistisch werd ervaren.

(Novum/AP) - Het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana heeft besloten al zijn advertenties in Spanje terug te trekken. Het zint het modehuis niet dat het in Spanje is gedwongen een advertentie terug te trekken die als seksistisch en gewelddadig werd ervaren. Het bedrijf spreekt van censuur en een aantasting van de creatieve vrijheid.

De bewuste advertentie toont een halfnaakt mannelijk model dat een schaars gekleed vrouwelijk model tegen de grond gedrukt houdt terwijl vier andere mannen toekijken. Spaanse vrouwenorganisaties waren tegen de bewuste advertentie in het geweer gekomen.

Domenico Dolce en Stefano Gabbana vinden dat andere modehuizen hun voorbeeld moeten volgen als ze op Spaans protest stuiten. Daarmee doelen de ontwerpers onder meer op Giorgio Armani, van wie een advertentie met twee jonge Aziatische meisje in sexy poses mogelijk moet worden teruggetrokken. Armani zelf liet eerder al weten verrast en erg verdrietig te zijn om de verkeerde interpretatie van zijn campagne.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen