Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Liedje John Denver officieel staatslied Colorado

Shownieuws

Het nummer 'Rocky mountain high' van countryzanger John Denver wordt het tweede officiële lied van de staat Colorado. De heeft de senaat van Colorado besloten.

(Novum/AP) - Het nummer 'Rocky mountain high' van de Amerikaanse countryzanger John Denver wordt het tweede officiële lied van de staat Colorado. De senaat van Colorado heeft dat dinsdag besloten.

Het nummer uit 1972 is een liefdesverklaring van Denver aan de staat, waar hij het grootste deel van zijn leven woonde. Het gold al langer als officieus lied voor Colorado, zegt senator Bob Hagedorn, die het voorstel indiende.

Het eerste officiële lied van Colorado is het vrijwel onbekende 'Where the columbines grow', dat in 1915 als volkslied van de staat werd aangenomen. Denver kwam ter wereld als Henry John Deutschendorf en nam de naam van de hoofdstad van Colorado aan. De zanger kwam in 1997 in Californië om het leven bij een vliegtuigongeluk. Hij was verantwoordelijk voor hits als 'Annie's song', 'Calypso' en 'Take me home country roads'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen