Kies je favoriete radiostation

Dossiers

E.T. bezoekt Nederland

Shownieuws

E.T. komt naar Nederland. Het buitenaardse wezentje uit de film van Steven Spielberg is vanaf 5 april te zien in het ruimtevaartcentrum Space Expo in Noordwijk.

E.T. komt naar Nederland. Het buitenaardse wezentje uit de gelijknamige film van Steven Spielberg uit 1982 is vanaf 5 april te zien in het ruimtevaartcentrum Space Expo in Noordwijk. De maker van de originele pop van het ruimtewezentje, Carlo Rambaldi, opent een tentoonstelling over zijn werk.

Op de tentoonstelling zijn naast de E.T.-pop, dertig schilderijen van Rambaldi te bewonderen en de drie Oscars die hij won voor zijn animatiewerk. Behalve voor zijn werk voor 'E.T.' kreeg hij de filmprijs ook voor zijn animaties voor 'King Kong' (1976) en 'Alien' (1979).

'E.T.' gaat over het jongetje Elliott dat vriendschap sluit met een aandoenlijk buitenaards wezen, dat hij E.T. noemt. Enkele scènes uit de film, vooral de scène waarin E.T. op een fiets langs de volle maan vliegt, werden wereldberoemd, evenals het zinnetje 'E.T. phone home'. De toen 7-jarige Drew Barrymore was in de film te zien als Gertie, het kleine zusje van Elliott. Elliott werd gespeeld door Henry Thomas. De nu 35-jarige acteur speelde behalve in 'E.T.' in zo'n veertig weinig bekende films.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen