Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lou Reed in Heineken Music Hall

Shownieuws

Lou Reed komt naar Nederland voor een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam in het kader van zijn Europese Berlin 2007 Tour. Het concert is op 20 juni.

Lou Reed komt naar Nederland voor een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De zanger wordt op 20 juni bijgestaan door een dertigkoppig gezelschap van strijkers, blazers en een kinderkoor.

Het concert maakt deel uit van Reeds Europese Berlin 2007 Tour. De tournee staat in het teken van het album 'Berlin', dat Reed in 1973 uitbracht. Door de emotionele lading en duistere thema's bracht de plaat een schok teweeg onder critici en fans van de zanger. Het album stond scherp in contrast met zijn vorige werk als zanger van The Velvet Underground en met het album 'Tranformer', dat de hit 'Walk on the wild side' bevat. Muziekblad Rolling Stone sprak van 'The Sgt. Pepper's lonely hearts club band' van de jaren zeventig, naar het baanbrekende album van The Beatles.

De laatste keer dat de 65-jarige Reed in Nederland optrad was in 2005 in het Concertgebouw in Amsterdam. De kaartverkoop van het concert in de Heineken Music Hall gaat zaterdag van start.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen