Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joop van den Ende brengt hommage aan Ko van Dijk

Shownieuws

Joop van den Ende brengt donderdag een hommage aan wijlen Ko van Dijk. De mediamagnaat presenteert dan de dvd-oeuvrebox 'Ko van Dijk – een hommage'.

Joop van den Ende brengt donderdag een hommage aan wijlen Ko van Dijk. De mediamagnaat presenteert dan de dvd-oeuvrebox 'Ko van Dijk – een hommage', met daarin tien dvd's met twintig stukken van de theaterpersoonlijkheid. Daaraan voorafgaand vertelt een bekende acteur of regisseur iets over de inhoud en de rol van Van Dijk. Het eerbetoon vindt plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Om de hommage te vervolmaken, is ook een documentaire gemaakt over Van Dijk. Daaraan werkten onder anderen Anne-Wil Blankers, Jeroen Krabbé en Kitty Courbois mee, die allen met de acteur hebben samengewerkt. De documentaire maakt deel uit van de dvd-box en wordt op 1 april door de Avro uitgezonden.

Ko van Dijk speelde gedurende zijn 46-jarige carrière meer dan driehonderd rollen in toneelstukken, televisieseries, speelfilms en hoorspelen. In 1978 overleed hij op 61-jarige leeftijd aan een hartaanval, die volgde op een verwaarloosde longontsteking.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen