Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joop van den Ende heeft gevoel voor humor

Shownieuws

Joop van den Ende heeft gevoel voor humor. Dat was de mening van een aantal cabaretiers. Zij waren aanwezig bij opnames van een tv-programma ter ere van Joop.

Joop van den Ende heeft een goed gevoel voor humor. Dat was de algemene mening van verschillende bekende Nederlandse cabaretiers. Zij waren samen met tal van andere prominenten uitgenodigd voor de opnames van een tv-programma ter ere van de 65e verjaardag van de mediamagnaat.

"Hij heeft een snijdend gevoel voor humor", stelde Paul van Vliet op de ditmaal groene loper. "Hij kan iemand van tafel vegen met zijn grappen", zegt de 71-jarige cabaretier. Ook Seth Gaaikema vertelt dat Joop heel geestig is. Haye van der Heijden beaamt dat, maar plaatst een kanttekening. "Joop kan goede grappen bedenken, maar dat je nou ook echt dubbel ligt...", lacht de 50–jarige schrijver van toneelstukken. Jeroen van der Boom, die de mediamagnaat imiteert in De Wereld Draait Door, was verrast dat Joop kon lachen om zijn imitatie. "Ik hoef hem niet te sparen", zegt Van der Boom. "Hij vindt zelfs dat onze grappen harder mogen."

Alle bekende Nederlanders die over de groene loper naar Studio 21 liepen roemen Joop van den Ende om zijn warmte, bevlogenheid, passie en aandacht voor details. De woedeaanvallen van de musicalproducent zijn echter ook alom berucht. Elle van Rijn, Anouk van Nes en Albert Verlinde kregen er al eens mee te maken. "Ik ben ooit een theater uitgezet na een woede-uitbarsting van mijn 'conculega' Joop", vertelt Albert Verlinde. De RTL-Boulevard presentator produceert net als Van den Ende musicals.

Een Leven in Entertainment, een ode aan de 65-jarige Joop van den Ende, wordt gepresenteerd door Reinout Oerlemans. In de show, waarvan de inhoud een verrassing is voor de jarige, treden diverse prominenten op met een live-orkest. Het programma wordt vrijdag om 20.30 uitgezonden bij de Tros.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen