Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Al Fayed dient klacht in tegen Britse politie

Shownieuws

Mohamed Al Fayed heeft bij een Franse rechtbank klachten ingediend tegen twee Britse politiebeambten. Hij beschuldigt hen van het achterhouden van bewijs.

(Novum/AP) - Mohamed Al Fayed heeft bij een Franse rechtbank klachten ingediend tegen twee hoge Britse politiebeambten. Hij beschuldigt hen van het achterhouden van bewijs uit het Franse onderzoek naar de dood van zijn zoon Dodi Fayed en prinses Diana, in 1997 in Parijs. Volgens de advocaten van de Egyptische miljonair wordt waarschijnlijk binnen drie weken een onderzoeksrechter benoemd die de klachten gaat onderzoeken.

Al Fayed stelt dat voormalig commissaris van politie, Lord Condon, en diens vroegere assistent Sir David Veness er in oktober 1997, twee maanden na het fatale auto-ongeluk, van op de hoogte waren dat Diana haar advocaten in 1995 had verteld over een mogelijk complot om haar te doen verongelukken. Blijkbaar heeft Condon dat niet verteld aan de Franse rechter Hervé Stephan, die in 1999 concludeerde dat de eveneens omgekomen chauffeur Henri Paul ten tijde van het ongeluk onder invloed van medicijnen en alcohol was. De fotografen die achter de auto van Diana aanreden werden toen vrijgepleit van Franse aanklachten voor dood door schuld.

Lord Condon zegt dat hij alle medewerking heeft verleend aan het Franse onderzoek. Mohamed Al Fayed blijft erbij dat Diana en zijn zoon slachtoffer zijn geworden van een moordcomplot. Een onderzoek van de Britse politie heeft die samenzweringstheorie in december verworpen. In oktober begint in Groot-Brittannië een gerechtelijk onderzoek naar de dood van Dodi en Diana.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen