Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lou Reed geeft extra concert in Amsterdam

Shownieuws

Lou Reed geeft op 21 juli een extra concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De concerten maken deel uit van zijn Europese 'Berlin' tour.

Lou Reed geeft op 21 juli een extra concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De concerten maken deel uit van zijn Europese Berlin 2007 Tour. In het gezelschap van een orkest en koor van dertig man brengt Reed zijn baanbrekende album 'Berlin' uit 1973 ten gehore.

Vorig jaar liet hij voor het eerst in dertig jaar het album live horen in New York. 'Berlin' was de opvolger van het album 'Transformer', waarop onder meer de hit 'Walk on the wild side' staat. Het album 'Berlin' bracht een schok onder fans en critici teweeg. De glamrocker kwam na het commerciële 'Transformer' nu met een duister, emotioneel geladen album. Toch werd het positief ontvangen. De Amerikaanse New York Times sprak van een van de sterkste, meest originele rockplaten van de jaren zeventig.

De 65-jarige zanger werd bekend met de band Velvet Underground, maar verliet de band in 1971 om een solocarrière te beginnen. Reed trad in 2005 voor het laatst in Nederland op in het Concertgebouw in Amsterdam. De voorverkoop voor het extra concert is inmiddels gestart.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen