Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moordproces tegen Phil Spector begint

Shownieuws

De rechtszaak van de van moord verdachte Phil Spector begint maandag. De rechter stelt eerst een jury samen. In de rechtszaal worden tv-camera's toegelaten.

(Novum/AP) - De rechtszaak tegen de van moord verdachte Phil Spector begint maandag. De rechter die de zaak van de Amerikaanse platenproducer behandelt, stelt eerst een jury samen uit driehonderd kandidaten. Eerder werd besloten dat televisiecamera's in de rechtszaal mogen worden toegelaten gedurende het proces.

Spector, die op borgtocht vrij is, wordt verdacht van de moord op actrice Lana Clarkson. Zij werd in februari 2003 dood gevonden in zijn landhuis in Californië. Volgens de 66-jarige poplegende heeft Clarkson zelfmoord gepleegd. Maar de openbaar aanklager stelt dat Spector een pistool in haar mond stak en eigenhandig de trekker overhaalde. Sectie op het lichaam van de actrice zou deze lezing ondersteunen.

De chauffeur van Spector heeft een belastende verklaring afgelegd. Hij heeft verklaard dat zijn baas op de bewuste avond in 2003 met bebloede handen op hem afkwam en zei dat hij iemand had vermoord. Als Spector in staat van beschuldiging wordt gesteld, hangt hem een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

De poplegende, die in de jaren zestig als producer bekend werd met zijn 'Wall of sound', is de man achter de hits 'Da doo ron ron', 'Then he kissed me' en 'To know him is to love him'. Hij werkte samen met onder anderen Tina Turner, Cher, The Beatles en Brian Wilson.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen