Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bert Heerink maakt lied voor dansshow RTL 4

Shownieuws

De nieuwe single van Bert Heerink, 'When I close my eyes', wordt waarschijnlijk gebruikt in het 3e seizoen van Dancing with the Stars, zegt de muziekveteraan.

De nieuwe single van Bert Heerink, 'When I close my eyes', wordt waarschijnlijk gebruikt in het derde seizoen van Dancing with the Stars. Dat onthult de muziekveteraan, die begin jaren tachtig succesvol was als zanger van de rockband Vandenberg, aan Novum Nieuws. "We zijn druk in gesprek", zegt een enthousiaste Heerink.

In de clip van de ballad laten danskampioenen Harm Jan Schadenberg en Wendy Kroeze hun kunsten zien. "Zij beelden het nummer schitterend uit", vertelt Heerink. "Dat is toch veel mooier dan als ik sta te playbacken."

De link met Dancing with the Stars was snel gelegd, verklaart de 54-jarige zanger. "Schadenberg en Kroeze zijn de leermeesters van Marcus Teijlingen, die al vanaf het begin meedoet aan Dancing with the Stars." Van Teijlingen danste met Irene van de Laar en Barbara de Loor, die het tweede seizoen van de show won. In de derde editie begeleidt hij weervrouw Helga van Leur.

Voor Heerink is 2007 een jaar van nieuwe uitdagingen en terugblikken op zijn indrukwekkende carrière. Vrijdag doet de muzikant met het eenmalige concert Classics in Rock de jaren zeventig en tachtig herleven. Samen met rasartiesten als John Waite, zanger van The Babys, en Glenn Hughes, die bij Black Sabbath zong, staat hij in de Rotterdamse muziektempel Ahoy.

De klassieker 'Burning heart', waarmee Vandenberg internationaal de hitlijsten bestormde, is een van de nummers die Heerink ten gehore brengt. "En ze hebben me gevraagd om 'The final countdown' te zingen", vertelt hij. "Aan zo'n nummer ontkom je niet als je een muzikale ode brengt aan de jaren zeventig en tachtig."

Maar ook Heerink zelf is inmiddels een ode waard. "Ik zit dit jaar veertig jaar in het vak en vier dat in de Melkweg", zegt de artiest. Op 16 december maakt hij daar met collega's als Barry Hay en Jan Akkerman een reis door zijn omvangrijke oeuvre. "Met een fantastische band nemen we mijn hele carrière door", licht hij toe.

Zijn muzikale hart klopt nog altijd even sterk, maar een officiële comeback van Vandenberg ziet Heerink niet zitten. "We hebben wel aanbiedingen gehad", zegt hij. "Als iemand een miljoen biedt, wil ik er wel over nadenken, maar wij hebben onze piek gehad. Beter wordt het er bij een comeback niet op."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen