Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BBC stuurt per abuis twee acts naar Songfestival

Shownieuws

Niet één, maar twee acts kregen zaterdag te horen dat ze Groot-Brittannië vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De BBC heeft zich verontschuligd.

Niet één, maar twee acts kregen zaterdag te horen dat ze Groot-Brittannië mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Tijdens de live-uitzending riep een van de presentatoren zangeres Cyndi uit tot favoriet van het publiek. Zijn collega verbeterde hem enkele seconden later en maakte bekend dat de eer toekomt aan de band Scooch.

De BBC heeft zich uitgebreid verontschuldigd voor de genante verwarring. "Dit is live-tv en jammer genoeg gebeuren dit soort dingen wel eens." Hoe het kon gebeuren dat de presentator de verkeerde naam noemde, lichtte de zender niet toe.

Het winnende nummer 'Flying the flag (for you)' is het best te omschrijven als camp. Scooch liet populaire kandidaten als Justin Hawkins, de voormalige zanger van The Darkness, en Liz McClarnon, van de meidenband Atomic Kitten, achter zich.

De tekst en de uitvoering van de Britse inzending is geïnspireerd op het leven van vliegtuigpersoneel. De vier als stewards en stewardessen verklede dames en heren hoeven, anders dan de Nederlandse Edsilia Rombley, niet aan de halve finale op 10 mei deel te nemen. Zij dingen op 12 mei direct mee naar de trofee.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen