Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sita en Geert verslingerd aan ijsdansen

Shownieuws

Sita, die zaterdag 'Sterren dansen op het ijs' won, kan het ijsdansen niet meer missen. "Ik vind het te leuk om mijn schaatsen in de kast te laten liggen."

Sita Vermeulen, die zaterdagavond de tweede editie van 'Sterren dansen op het ijs' won, kan het ijsdansen niet meer missen. "Ik vind het te leuk om mijn schaatsen in de kast te laten liggen", glunderde de zangeres. Ook voor Geert Hoes, die tweede werd, is de finale niet het einde van zijn avonturen op het ijs. Beiden staan later dit jaar in 'Romanza', de nieuwe show van Holiday on Ice.

Hoewel Sita en Geert tegenover de pers nog een slag om de arm hielden, bevestigde jurylid Marc Forno hun deelname tegenover Novum Nieuws. Forno, die artistiek directeur is van Holiday on Ice, kon maar moeilijk een keuze maken. "Sita kan waanzinnig mooie lifts doen, maar zij had het iets makkelijker dan Geert", legt de geboren Fransman uit. "Voor een man is het altijd moeilijker om te liften."

De 26-jarige Sita, die in 2001 bekend werd door de talentenjacht Starmaker, stal zaterdag met haar luchtcapriolen de show. Net als vorige week liet schaatspartner Slawomir haar alle hoeken van de ijsbaan zien, met als hoogtepunt een horizontale lift op één arm. Geert oogstte applaus toen hij Sherri, de echtgenote van Slawomir, op zijn schouder liet balanceren.

Geert toonde zich een zeer sportieve verliezer. "Ik ben heel blij voor Sita", zei de schaatser, die sinds vrijdag eveneens aan de zangshow 'So you wannabe a popstar' meedoet. "Ik had me geen mooiere verjaardag kunnen wensen." Hij werd zaterdag 24.

Omringd door hordes meisjes, hongerig naar foto's en handtekeningen, straalde winnares Sita. "Ik ben sprakeloos, superblij", zei de artieste. "Ik had het niet verwacht en had het Geert ook gegund, want hij ging als een speer." Naast het schaatsen en haar presenteerwerk bij kinderzender Jetix, wil ze ook haar muzikale carrière niet verwaarlozen. "Ik ga weer druk aan de slag met een nieuw album."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen