Kies je favoriete radiostation

Dossiers

RTL heeft spijt van ijsdansoorlog

Shownieuws

RTL-baas Fons van Westerloo heeft spijt van de ijsdansoorlog tussen RTL 4 en SBS 6. "De oorlog was slecht voor de Nederlandse tv", zegt hij in De Telegraaf.

RTL-baas Fons van Westerloo heeft spijt van de ijsdansoorlog tussen zijn zender en SBS 6. "De oorlog was slecht voor de Nederlandse tv", bekent hij zondag in De Telegraaf. RTL 4 delfde met Dancing on Ice de afgelopen maanden het onderspit tegen concurrent 'Sterren dansen op het ijs'.

Om kijkers te trekken schoven de commerciële zenders in januari meermaals met de startdatum. Beide zenders begonnen uiteindelijk in allerijl op 11 januari. "Wij hadden groots moeten zijn en onmiddellijk naar een andere dag moeten gaan", zegt Van Westerloo. Hoewel de programma's aanvankelijk gelijk opgingen qua kijkcijfers, nam 'Sterren dansen op het ijs' al snel de leiding.

Pas toen RTL 4 besloot de wekelijkse uitzending naar de woensdagavond te verplaatsen, wist het programma meer kijkers te trekken. "We hadden afgelopen week bijna een miljoen kijkers", licht de programmabaas toe. "En onze finale aanstaande woensdag gaat dat ook halen."

Of de ontknoping van Dancing on Ice, waarin Quinty Trustfull, Sander Janson en Joris Putman het tegen elkaar opnemen, het succes van zijn concurrent kan evenaren, valt nog te bezien. De finale van 'Sterren dansen op het ijs' trok zaterdag een kleine 1,8 miljoen kijkers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen