Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film met 53-jarige John Travolta scoort in VS

Shownieuws

John Travolta mag met zijn 53 jaar dertig jaar ouder zijn dan toen hij doorbrak in 'Saturday night fever', films waarin hij te zien is, scoren nog steeds.

(Novum/AP) - John Travolta mag inmiddels met zijn 53 jaar dertig jaar ouder zijn dan toen hij doorbrak in 'Saturday night fever', films waarin hij te zien is, scoren nog steeds. Zijn nieuwe film 'Wild hogs' debuteerde deze week op de hoogste plaats van de Amerikaanse box office, de lijst van films met de hoogste omzet.

In de film zijn verder rollen weggelegd voor ervaren krachten als Martin Lawrence (42), William H. Macy (57) en Tim Allen (53). Met een omzet van bijna 29 miljoen euro in het openingsweekeinde is de productie nu al een groter succes dan de makers hadden gehoopt, laten ze weten.

'Zodiac', over het waargebeurde verhaal van een nooit gepakte seriemoordenaar uit de jaren zeventig, was met bijna tien miljoen euro goed voor de tweede plaats in de lijst. Op drie staat 'Ghost rider', een actiethriller met Nicolas Cage, met een omzet van bijna negen miljoen euro.

In Nederland voert 'Night at the museum' voor de derde achtereenvolgende week de box office aan. De komedie, met Ben Stiller en Robin Williams, zette ruim 350 duizend euro om. Op twee staat 'Ernst Bobbie en de gespleten Onix', die ook al drie weken in de bioscoop draait en deze week goed was voor een omzet van ruim 220 duizend euro. 'Dreamgirls' staat in zijn tweede week op de derde plaats, met een omzet van ruim 170 duizend euro.

De nieuwe Nederlandse film 'Kicks', over de stand van de multiculturele samenleving, debuteert op de vijfde plaats. De film van de makers van 'Shouf shouf habibi' was in zijn eerste weekeinde goed voor een opbrengst van ruim 140 duizend euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen