Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Al Fayed wil onderzoek dood Diana uitstellen

Shownieuws

Mohammed Al Fayed heeft gevraagd het gerechtelijk onderzoek naar de dood van prinses Diana en zijn zoon uit te stellen. Zijn advocaten hebben meer tijd nodig.

(Novum/AP) - Mohammed Al Fayed heeft gevraagd het gerechtelijk onderzoek naar de dood van zijn zoon Dodi Fayed en prinses Diana met zes maanden uit te stellen. Zijn advocaten hebben meer tijd nodig om zich voor te bereiden, lieten ze maandag in een geschreven verklaring weten. Het verzoek komt vlak voordat een nieuw gerechtelijk onderzoek zou beginnen.

Rechter Dame Elizabeth Butler-Sloss reageerde afkeurend. Volgens haar zijn de nabestaanden niet gediend bij een verdere vertraging van het onderzoek. Volgens de advocaten van Al Fayed kunnen de zes maanden er ook nog wel bij. Het heeft immers tien jaar heeft geduurd voordat een gerechtelijk onderzoek werd geopend.

Het Britse Hooggerechtshof bepaalde vrijdag dat in het onderzoek naar de dood van Diana en haar vriend een jury moet worden aangesteld. Dat was een overwinning voor Al Fayed, die in beroep was gegaan tegen het eerdere besluit van Butler-Sloss het onderzoek alleen uit te voeren.

Prinses Diana (36), Dodi Fayed (42) en hun chauffeur kwamen op 31 augustus 1997 om het leven toen de auto waarin ze zaten tijdens een achtervolging door paparazzi in een tunnel in Parijs tegen een pilaar reed. De vader van Fayed is ervan overtuigd dat het ongeluk het gevolg was van een samenzwering.

Het openen van het gerechtelijk onderzoek liep veel vertraging op, doordat eerst van 1997 tot 2003 de Franse juridische afwikkeling afgewacht moest worden. Vervolgens kreeg het drie jaar durende onderzoek van de Britse politie voorrang en ook Al Fayed zette een aantal keren juridische stappen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen