Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marc Jacobs geïnspireerd door Johannes Vermeer

Shownieuws

Marc Jacobs brengt met zijn nieuwe collectie een hommage aan de Nederlandse schilder Johannes Vermeer. Scarlett Johansson was bij de show en vond het prachtig.

Marc Jacobs brengt met zijn nieuwe modecollectie een hommage aan de Nederlandse schilder Johannes Vermeer. De ontwerper van modehuis Louis Vuitton noemt de nieuwe lijn 'Girl with a monogrammed bag'. Dit is een woordspeling op 'Girl with a pearl earring'. 'Het meisje met de parel' is een wereldberoemd schilderij van Vermeer. Dat meldt persbureau Reuters.

De op de oude Hollandse meester geïnspireerde lijn werd zondag gepresenteerd op de laatste dag van de modeweek in Parijs. Scarlett Johansson, het gezicht van de reclamecampagne van Vuitton, was aanwezig bij de show in een grote tent bij het Louvre. De 22-jarige actrice speelde de hoofdrol in 'Girl with a pearl earring' over de Nederlandse kunstschilder. "Ik vond de show prachtig en ik ben blij dat alle kleding ook zo draagbaar is", vertelt ze.

De 43-jarige Marc Jabobs vertelt dat het kleurenschema van de nieuwe lijn is gebaseerd op de schilderijen van Vermeer. "We wilden romantiek en kleur in de kleding, maar tegelijkertijd moest het krachtig en modern zijn."

In 1986 bracht Jacobs zijn eerste collectie uit onder zijn eigen naam. De New Yorker is sinds 1997 artistiek directeur van Vuitton.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen