Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Michael als eerste in nieuw Wembley

Shownieuws

George Michael geeft op 9 juni als eerste een concert in het nieuwe Wembley-stadion in Londen. Het stadion wordt sinds 2000 voor een miljard euro gerenoveerd.

George Michael geeft op 9 juni als eerste een concert in het vernieuwde Wembley-stadion in Londen. Dat meldt de BBC maandag.

Het beroemde stadion wordt al sinds 2000 voor ruim een miljard euro gerenoveerd. Als alles goed gaat, gaan de deuren van het opgeknapte onderkomen op 19 mei voor het eerst open. Dan wordt de bekerfinale in het Engelse voetbal er gespeeld. Eerder zou rockband Muse op 16 juni de eerste zijn met een concert in het verbouwde stadion.

De opening van het nieuwe Wembley is al herhaaldelijk uitgesteld. Aanvankelijk had het stadion in augustus 2005 klaar moeten zijn. Vorig jaar zouden Robbie Williams, Bon Jovi en de Rolling Stones er al optreden, maar geen van die concerten ging door. Nu moet het toch echt gaan gebeuren, zegt de directeur van Wembley, die het 'fantastisch nieuws' noemt dat George Michael de eerste popartiest wordt die er optreedt.

De 42-jarige zanger is geen vreemde voor het stadion. Zo trad hij er al op met Wham! tijdens het Live Aid-concert van 1985 en als soloartiest. Op 26 juni is George Michael in Nederland. Hij staat dan in de Amsterdam ArenA.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen