Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Deense prinses Alexandra voortaan gravin

Shownieuws

Prinses Alexandra van Denemarken is haar koninklijke titel kwijt. De ex-vrouw van de Deense prins Joachim hertrouwde zaterdag met cameraman Martin Jorgensen.

(Novum/AP) - Prinses Alexandra van Denemarken is haar koninklijke titel kwijt. De 42-jarige ex-vrouw van de Deense prins Joachim hertrouwde zaterdag met cameraman Martin Jorgensen. Met haar tweede huwelijk doet Alexandra automatisch afstand van haar koninklijke titel. Wel mag ze nog de titel gravin van Frederiksborg dragen. Ook zal ze haar leven lang een koninklijke toelage van 250 duizend euro per jaar ontvangen.

Alexandra, die werd geboren in Hong Kong, trouwde in 1995 met prins Joachim. Ze kregen twee kinderen: Felix (3) en Nikolai (7). In 2004 kondigden ze hun scheiding aan. Kort na de breuk werd Alexandra gespot met de veertien jaar jongere cameraman Martin Jorgensen. De geruchten gaan dat ze al een affaire hadden sinds 2003, toen Martin als geluidsman werkte voor een documentaire over Alexandra en haar werk voor Unicef.

De voormalige Deense prinses en haar jonge geliefde trouwden zaterdag tijdens een intieme ceremonie in de Deense stad Fakse. Naar verluidt waren er 120 gasten aanwezig. Haar twee zoontjes Felix en Nikolai, die wel de titel prins blijven dragen, waren bij de bruiloft aanwezig.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen