Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spielberg heeft gestolen werk in kunstcollectie

Shownieuws

Steven Spielberg heeft een gestolen schilderij in zijn kunstcollectie. Dat heeft de FBI bekendgemaakt. De regisseur wist niet dat het werk gestolen was.

(Novum/AP) - Steven Spielberg heeft een gestolen schilderij in zijn kunstcollectie. Dat heeft de FBI bekendgemaakt. Het werk, een olieverfschilderij van de Amerikaanse schilder Norman Rockwell, is meer dan dertig jaar geleden gestolen in St. Louis in Missouri. Het doek is volgens eerste schattingen van de Amerikaanse inlichtingendienst meer dan een half miljoen euro waard.

De 60–jarige filmregisseur kocht het schilderij in 1989 van een kunsthandelaar. Hij wist niet dat het was gestolen tot zijn personeel een foto van het doek zag op een website met gestolen kunstwerken van de FBI. Een kunstexpert en een FBI-agent hebben het doek bekeken de echtheid ervan vastgesteld. Spielberg werkt mee met de inlichtingendienst en houdt het werk in zijn bezit tot besloten is wat ermee gaat gebeuren.

Spielberg brak in 1975 door met de kaskraker 'Jaws' en maakte verder onder meer 'E.T', 'Jurassic Park' en 'Schindler's list'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen