Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bijna koninklijke begrafenis Anna Nicole Smith

Shownieuws

Anna Nicole Smith is vrijdag op bijna koninklijke wijze op de Bahama's begraven. De ex-playmate was gekleed in een speciaal voor haar ontworpen jurk.

(Novum/AP) - Anna Nicole Smith is vrijdag op bijna koninklijke wijze op de Bahama's begraven. De ex-playmate was gekleed in een speciaal voor haar ontworpen jurk en de kist was bedekt met een roze deken waarop haar naam was geschreven in kristallen. De baptistenkerk waarin de dienst werd gehouden, was gevuld met roze rozen en boeketten. Naast het altaar stonden twee foto's van Smith, waarop ze poseert als Marilyn Monroe.

Honderden toeristen en andere belangstellenden werden op afstand gehouden door de politie toen de kist van Anna Nicole de kerk in werd gedragen. Voor de dienst waren zo'n driehonderd mensen uitgenodigd en ook een cameraploeg van het Amerikaanse showbizzprogramma Entertainment Tonight stond op de gastenlijst. Maar in de kerk waren uiteindelijk minder dan honderd gasten getuige van de plechtigheid.

Onder hen was de moeder van Anna Nicole en Howard K. Stern, de vriend van de blondine. Larry Birkhead, die net als Stern beweert de vader te zijn van het vijf maanden oude dochtertje van Anne Nicole, droeg een roze stropdas. Alle drie hielden een toespraak tijdens de uitvaart. Onder de honderd gasten bevonden zich verder voormalig Guns N' Roses-gitarist Slash en countryzanger Joe Nichols, die twee liedjes zong tijdens de dienst.

Om de plaats waar Smith zou worden begraven, was veel te doen. Virgie Arthur, de moeder van het model, wilde haar in Texas laten begraven, waar de familie vandaan komt. De rechter moest er aan te pas komen om te bepalen dat de Bahama's, waar Anna Nicole woonde, haar laatste rustplaats zou worden.

Anna Nicole is begraven naast haar zoon Daniel, die in september op 20-jarige leeftijd overleed, naar verluidt aan de gevolgen van een overdosis drugs. Anna Nicole overleed op 8 februari op 39-jarige leeftijd in een hotelkamer in Florida. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt, maar speculaties over een overdosis drugs zijn hardnekkig. Ze werd onder meer bekend van haar huwelijk met de 89-jarige multimiljonair J. Howard Marshall II in 1994. Een jaar na hun huwelijk overleed hij. Sindsdien was Anna Nicole met zijn familie verwikkeld in een juridische strijd om de erfenis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen