Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jack Spijkerman baalt van paparazzi

Shownieuws

Jack Spijkerman baalt van de paparrazi. "Ze achtervolgen mij, mijn vrouw en mijn zoontje", vertelde de presentator vrijdag in 'De wereld draait door'.

Jack Spijkerman heeft zijn buik vol van de paparrazi. "Ze achtervolgen mij, mijn vrouw en mijn zoontje", vertelde de presentator van Koppensnellers vrijdag in 'De wereld draait door'. Spijkerman verscheen voor het eerst weer in een Vara-programma, nadat hij twee jaar geleden de overstap maakte naar Talpa, het huidige Tien.

De 58-jarige televisiemaker werd begin februari door zijn vrouw verlaten. Sindsdien hebben roddeljournalisten zich op het voormalige echtpaar gestort. "Ze hebben mijn vuilnis gepikt en lagen in de sneeuw toen we samen op wintersport gingen", zei hij.

Verbijsterd was hij toen het roddelblad Story beweerde dat hij en zijn vrouw Jennemiek weer samen waren. Op de voorpagina prijkte toen een grote foto, waarop de twee voormalige geliefden elkaar een zoen gaven. "Ik geef haar wel vaker een zoen", zei Spijkerman verontwaardigd. De liefde is dan ook niet verdwenen. "We houden nog altijd veel van elkaar."

Qua werk gaat het tegenwoordig weer goed met de grappenmaker, die fikse kritiek te verduren kreeg, toen hij in 2005 een contract tekende bij de zender van John de Mol. "Ik ben nog steeds blij dat ik het gedaan heb", meldde hij. "Ik had het alleen liever wat geruislozer gedaan."

Dat zijn satireprogramma, dat in de hoogtijdagen bij de Vara gemiddeld meer dan twee miljoen kijkers trok, nu door 325 duizend mensen wordt gezien, maakt voor Spijkerman geen verschil. "Ik maak een programma dat ik leuk vind, en niet alles draait om kijkcijfers."

Zaterdag begon Spijkerman bij Tien met een nieuw seizoen van zijn satirische talkshow.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen