Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Songfestival-nummer Israël mogelijk uitgesloten

Shownieuws

De geplande Israëlische inzending voor het Songfestival wordt mogelijk uitgesloten van deelname. Het lied zou een politieke boodschap bevatten over Iran.

(Novum/AP) - De geplande Israëlische inzending voor het Eurovisie Songfestival wordt mogelijk uitgesloten van deelname. Dat heeft de organisatie van het muziekspektakel laten weten. Het liedje 'Push the button' van de groep Teapacks zou een ongepaste politieke boodschap bevatten.

Het nummer zou verwijzen naar het omstreden atoomprogramma van Iran en de president van dat land, Mahmoud Ahmadinejad. In de tekst wordt gewaarschuwd voor de gevaren van een kernoorlog en voor 'krankzinnige' en 'demonische' leiders. Ook de zinsnede 'Hij zal ons allemaal de lucht in blazen' kan slaan op de Iraanse president.

In een interview met de Israëlische krant Yediot Ahronot noemden de bandleden de aantijgingen van de organisatie absurd en ontkennen ze het verband met de situatie in Iran in alle toonaarden.

Een van de organisatoren van het festival zegt dat over het onderwerp gesproken wordt als volgende week de leiders van de delegaties van alle deelnemende landen bijeenkomen. Ook binnen de Europese koepelorganisatie van omroepen EBU zal de zaak aan bod komen.

De finale van het Eurovisie Songfestival vindt op 12 mei plaats in de Finse hoofdstad Helsinki.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen