Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Shirley Bassey hoopt op nieuwe hit

Shownieuws

Shirley Bassey hoopt op 70-jarige leeftijd opnieuw een hit te scoren. De diva, die jaren geleden haar laatste single uitbracht, komt met 'The Living tree'.

Shirley Bassey hoopt op 70-jarige leeftijd opnieuw een hit te scoren. De diva, die jaren geleden haar laatste single uitbracht, wil met 'The Living tree' de hitlijsten bestormen. Dat bevestigde haar woordvoerder aan de Welshe krant Western Mail.

Als de beroemde zangeres er in slaagt de hoogste positie te bereiken, zal ze een van de oudste artiesten met een nummer 1-hit zijn. Bassey, die in Wales is geboren, werd wereldberoemd met de James Bond-nummers 'Diamonds are forever', 'Goldfinger' en 'Moonraker'.

Haar stem werd een synoniem voor de bekende filmreeks over geheim agent 007. Bassey is de enige artiest die meer dan één keer de titelsong van een Bond-film heeft gezongen. Ook haar nieuwe single, die in mei in de winkels ligt, zou qua muziek en tekst zo in een nieuwe Bondfilm kunnen worden gebruikt. Het nummer is al te downloaden op de website van de zangeres.

Het bombastische lied werd Bassey aangeboden door de rockband Never the Bride, die eerder samenwerkte met The Who. Nikki Lamborn, de zangeres van de Britse band, is dolenthousiast over de manier waarop de artieste het nummer ten gehore brengt. "Ze heeft het nummer vorig jaar, tijdens haar Britse toer, opgevoerd en ze kreeg fantastische reacties", zegt ze in de krant.

Geruchten gaan dat Bassey zou zijn gevraagd om op te treden op het Glastonbury Festival, dat in juni plaatsvindt. Volgens Lamborn heeft de zangeres nog geen beslissing genomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen