Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Grieks-orthodoxe kerk woedend op James Cameron

Shownieuws

De Grieks-orthodoxe kerk beschuldigt regisseur James Cameron, de maker van 'Titanic', van bedrog. Hij beweert de tombe van Jezus te hebben gevonden.

De Amerikaanse regisseur James Cameron, de maker van 'Titanic' en 'Terminator', heeft zich de woede op de hals gehaald van de Grieks-orthodoxe kerk. De kerk beschuldigt Cameron van historische onwetendheid en vindt dat hij het geloof in Jezus Christus ondermijnt. Dat meldt het persbureau Reuters. De regisseur beweert de tombe van Jezus te hebben gevonden.

Samen met een groep onderzoekers presenteerde Cameron onlangs in New York twee stenen doodskisten waarin volgens hem Jezus en Maria Magdalena hebben gelegen. De bevindingen zijn het onderwerp van de documentaire 'The lost tomb of Jesus', die door Cameron is geproduceerd.

Cameron ondermijnt het geloof dat Jezus is opgestaan uit de dood en is opgevaren naar de hemel, laat de kerk weten. Dat de filmmaker de vondst zo vlak voor Pasen bekendmaakt wordt als het bewijs gezien dat het om een publiciteitsstunt gaat.

Ook archeologen zijn sceptisch en vermoeden dat sprake is van bedrog. De kist behoorde vermoedelijk tot een familie wiens naam gelijkenis vertoond met die van Jezus en zijn afstammelingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen