Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Michael Jackson raakt Beatles-rechten kwijt'

Shownieuws

Michael Jackson moet de rechten van de muziek van de Beatles die hij in zijn bezit heeft verkopen. Jackson zit door zijn levensstijl torenhoog in de schulden.

Michael Jackson moet de rechten op de muziek van de Beatles die hij in zijn bezit heeft verkopen. Dat meldt de Britse krant The Post Chronicle.

Jackson zou door zijn extravagante levensstijl torenhoog in de schulden zitten. Deze zijn flink opgelopen na de aantijgingen van kindermisbruik in 2003, die allerlei juridische kosten met zich meebrachten.

Jackson, die de rechten in 1985 kocht, verkocht tien jaar later wegens geldproblemen al een deel van de publicatierechten aan Sony. Wacko Jacko sloot destijds ook een lening af bij de platenmaatschappij. De partijen spraken af dat hij de complete collectie, die ruim 1,1 miljard euro waard is, voor 31 mei volgend jaar aan Sony moest verkopen als hij die lening niet kon afbetalen. De 48-jarige zanger zou nog een schuld van 220 miljoen euro hebben, waardoor hij genoodzaakt zou zijn de resterende rechten te verkopen.

Jackson verblijft momenteel in Japan. De 'smooth criminal' bezocht daar Amerikaanse troepen. Verder was Jackson aanwezig op de fandagen die voor zijn Japanse fans waren georganiseerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen