Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hugh Grant op één in Nederlandse filmlijst

Shownieuws

'Music & lyrics', met Hugh Grant, is binnengekomen op één in de Nederlandse box office, de lijst films met de hoogste omzet. De film zette 485 duizend euro om.

'Music & lyrics', de nieuwe film van Hugh Grant, is binnengekomen op de eerste plaats in de Nederlandse box office, de lijst van films met de hoogste omzet. De romantische komedie, waarin ook Drew Barrymore een hoofdrol speelt, was goed voor een omzet van ruim 485 duizend euro.

De 46-jarige Grant was onlangs in Nederland voor de première van de film, waarin hij een uitgerangeerde popster speelt. Hij vertelde zelf absoluut niet bang te zijn voor vergane glorie. "In Engeland heb je in ieder geval een heel leuk leven als uitgerangeerde ster. Je kunt meedoen aan al die realityshows. Je kunt dansen met sterren, schaatsen met sterren, de jungle in met sterren."

Ook nieuw in de box office is 'Hannibal rising', over de jeugd van seriemoordenaar en kannibaal Hannibal Lecter. De film mist de aanwezigheid van Anthony Hopkins, die het personage twee keer eerder speelde in 'Silence of the lambs' en 'Hannibal', en moet het daarom doen zonder positieve kritieken. Toch staat de thriller op twee in de lijst, met een omzet van ruim tweehonderdduizend euro. 'Night at the museum' zakte in zijn vierde week van de eerste naar de derde plaats. De komedie met Ben Stiller bracht de afgelopen week ruim 145 duizend euro op.

In de Verenigde Staten kwam deze week de film '300' binnen op één met een omzet van ruim 53 miljoen euro. Het spektakel is de verfilming van de strip van Frank Miller over de oorlog tussen de Spartanen en de Perzen. De nummer één van vorige week, 'Wild hogs', zakte naar twee en de avonturenfilm 'Bridge to Terabithia' debuteerde op drie. 'Music & lyrics' staat in de Amerikaanse box office op acht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen