Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kate Moss geeft eerste interview in carrière

Shownieuws

Kate Moss heeft voor het eerst in haar carrière een interview gegeven. In de Britse Vogue vertelt ze over de kledinglijn die ze heeft ontworpen en haar dochter.

Kate Moss heeft voor het eerst in haar carrière als model een interview gegeven. In de nieuwe editie van de Britse Vogue vertelt ze over de kledinglijn die ze heeft ontworpen voor de winkelketen TopShop. Ook laat ze zich uit over de paparazzi die haar voortdurend achtervolgen en haar dochtertje Lila. Over haar veelbesproken vriendje Pete Doherty en het cocaïneschandaal waarin ze in 2005 verwikkeld raakte, rept het Britse topmodel met geen woord.

De 31-jarige Moss vertelt het 'niet oké' te vinden dat fotografen haar achtervolgen als ze haar dochter naar school brengt. Ze heeft zich er weliswaar bij neergelegd dat paparazzi deel zijn van haar leven en dat ze nergens heen kan zonder te worden gevolgd, maar vindt ook dat er grenzen zijn. "Laatst viel een fotografe op de grond terwijl ze achter me aan zat en schoot haar tand door haar lip. Ik liep naar haar toe om te vragen of alles goed was en toen ging ze, al bloedend, gewoon door met foto's maken. Dat is gewoon ziek."

Moss werd op haar 14e ontdekt en sierde in haar loopbaan meer dan driehonderd covers. Het ontwerpen van een kledinglijn ziet ze vooral als een leuk uitstapje. De tachtig ontwerpen van haar hand zijn geïnspireerd op haar eigen garderobe en op de legendarische nachtclub Studio 54, vertelt ze. De items zijn vanaf mei te koop.

Dat ze voordurend aan het feesten is als ze niet werkt, doet Moss af als onzin. Ze zegt altijd op tijd thuis te zijn om haar dochter naar bed te brengen. De kleine Lila is pas 4, maar heeft net als haar moeder wel eens een kledingcrisis, vertelt Moss. "Ze is een kleine Kate."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen