Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jamie Foxx en Mary J. Blige vallen in de prijzen

Shownieuws

Jamie Foxx en Mary J. Blige zijn tijdens de uitreiking van de Soul Train Awards in de prijzen gevallen. Beiden wonnen een award in de categorie beste album.

(Novum/AP) - Jamie Foxx en Mary J. Blige hebben zaterdag tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Soul Train Music Awards een prijs gewonnen in de categorie voor het beste album. Jamie Foxx won met 'Unpredictable' een award voor het beste album van een mannelijke artiest, terwijl Blige met 'The Breakthrough' de prijs kreeg voor beste van een vrouwe.

Bij de mannelijke artiesten werd John Legend met 'Save room' beloond met een award voor de beste single. Bij de vrouwen kreeg Beyoncé de prijs voor haar single 'Irreplaceable'. Gnarls Barkley viel als groep in de prijzen met de single 'Crazy'. De drie winnaars waren niet aanwezig om hun prijs persoonlijk in ontvangst te nemen.

Jennifer Hudson, die vorige maand een Oscar won voor haar rol in de film 'Dreamgirls', kreeg een Sammy Davis Jr. Award voor entertainer van het jaar. "Ik kan niet geloven dat ik net deze prijs heb gewonnen", zei ze. "Ik stond tijdens American Idol op hetzelfde podium." Hudson deed mee aan de talentenjacht American Idol, maar wist de show niet te winnen.

De videoclip van 'Show me what you got' van Jay-Z kreeg de prijs voor beste r&b-, soul of rapvideo. Ne-Yo viel die eer te beurt in de categorie beste nieuwkomer voor zijn nummer 'Sexy love'.

Kenneth 'Babyface' Edmonds werd geëerd met een Stevie Wonder Award voor zijn loopbaan als songschrijver. "Je moet altijd proberen om vanuit je hart te schrijven", zei Babyface toen hij de prijs in ontvangst nam.

De Soul Train Awards werden 21 jaar geleden in het leven geroepen door het Amerikaanse muziekprogramma Soul Train. LeToya Luckett, die vroeger in Destiny's Child zat, presenteerde de show samen met r&b-zanger Omarion.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen