Kies je favoriete radiostation

Dossiers

James Brown bijgezet in grafkelder

Shownieuws

Ruim twee maanden na zijn dood is James Brown zaterdag bijgezet in een grafkelder in het huis van een van zijn dochters. Het is een tijdelijke oplossing.

(Novum/AP) - James Brown is ruim twee maanden na zijn dood bijgezet in een grafkelder in het huis van een van zijn dochters in Beech Island, in de Amerikaanse staat South Carolina. Bij de ceremonie waren zaterdag familieleden en een handvol vrienden van de soulzanger aanwezig, onder wie zijn laatste partner Tomi Rae Hynie en zijn jongste zoon, de 5-jarige James Joseph.

De zes volwassen kinderen van Brown hebben de plechtigheid bekostigd. Ze waren het wachten op een rustplaats voor hun vader beu. De kinderen, Hynie en de vermogensbeheerders van Brown zijn het nog altijd niet eens over de verdeling van zijn nalatenschap. Met als gevolg dat het gebalsemde lichaam van de zanger nog steeds niet officieel is begraven. De grafkelder is een tijdelijke oplossing.

Mogelijk duurt het nog enige tijd voordat een museum en een mausoleum voor Brown worden gebouwd. Zijn kinderen willen de familie van Elvis Presley daarbij om advies vragen. Het is de bedoeling dat het huis van Brown, elders in Beech Island, een museum à la Graceland wordt. Het huis van Elvis Presley in Memphis is een toeristische trekpleister, die jaarlijks miljoenen dollars oplevert.

Brown overleed eind december op 73-jarige leeftijd aan een hartaanval, nadat hij met een longontsteking was opgenomen in het ziekenhuis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen