Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geen vervolging na Big Brother-rel

Shownieuws

Geen van de deelnemers aan het Britse Celebrity Big Brother wordt vervolgd. De Indiase Shilpa Shetty werd in de show gediscrimineerd door haar medebewoners.

Geen van de deelnemers aan het Britse televisieprogramma Celebrity Big Brother wordt vervolgd. Dat verklaarde de politie tegenover het persbureau Reuters. De realityshow zorgde begin dit jaar voor ophef omdat Bollywood-filmster Shilpa Shetty werd gediscrimineerd door enkele van haar beroemde medebewoners.

Vooral Jade Goody, die bekend werd door een eerdere editie van de realityshow, was verantwoordelijk voor de pesterijen. Ze maakte onder meer het accent van de Indiase actrice belachelijk en zei haar kookkunsten niet te vertrouwen. Maar ook andere bewoners zetten Shetty voor paal, door te weigeren haar bij haar naam te noemen en aan haar te refereren als 'de Indiase'.

De Britse politie heeft na de show, die gewonnen werd door Shetty, vier voormalige huisbewoners verhoord. Twee anderen weigerden mee te werken aan het onderzoek. Uiteindelijk heeft de politie geconcludeerd dat de manier waarop Shetty behandeld werd beledigend was, maar niet strafbaar.

Shilpa verklaarde na de show al niet te geloven dat de opmerkingen van haar medebewoners racistisch waren bedoeld. "Mensen maken fouten. We zijn allemaal menselijk en kwetsbaar", zei ze. "Jade is bijvoorbeeld wat agressief en lichtgeraakt, maar ik geloof niet dat ze een racist is."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen