Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Franse cultuurprijs voor Britse acteur Jude Law

Shownieuws

Jude Law heeft uit handen van de Franse ambassadeur in Londen de Chevalier des Arts et des Lettres ontvangen. Dit is een belangrijke Franse cultuurprijs.

De Britse acteur Jude Law heeft de Chevalier des Arts et des Lettres ontvangen, een belangrijke Franse cultuurprijs in de vorm van een medaille. Dat meldt de BBC. "Hij is simpelweg een van de beste acteurs van zijn tijd", zei de Franse ambassadeur in Londen bij de overhandiging. "Maar deze prijs is niet alleen voor je bijdrage aan de filmwereld, maar ook voor jou als mens."

De 34-jarige Law was volgens de BBC sprakeloos, maar wist de ambassadeur toch te bedanken voor zijn woorden. De acteur vertelde met zijn ouders vijftien jaar in Frankrijk te hebben gewoond en zich er nog altijd thuis te voelen. Ook gaf hij hoog op over Franse films, die volgens hem net zo puur zijn als de Fransen zelf.

Law speelde in films als 'The talented Mr. Ripley', 'Alfie', 'Closer' en 'Cold mountain'. Hij werd twee keer genomineerd voor een Oscar, maar wist de nominatie niet te verzilveren. Het laatste jaar was hij vooral in het nieuws om zijn knipperlichtrelatie met actrice Sienna Miller, die hij bedroog met de oppas van een van zijn kinderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen