Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Kicks'-acteur werd aangezien voor terrorist

Shownieuws

De jonge acteur Ilias Addab werd tijdens de opnamen voor de film 'Kicks' aangezien voor terrorist. Hij speelt in de film de Marokkaanse jongen Karim.

De jonge acteur Ilias Addab werd tijdens de opnamen voor de film 'Kicks' aangezien voor terrorist. Hij speelt in de film de Marokkaanse jongen Karim, die op het punt staat te radicaliseren. "Toen ik voor mijn rol in de film mijn baard moest laten staan, merkte ik dat mensen op hun hoede waren in mijn buurt", vertelt hij.

Het doet Addab pijn dat angst in deze tijd lijkt te regeren. "Als je als Marokkaan een baard hebt laten staan, ben je niet meteen een terrorist", benadrukt hij nog eens. "Ik liet mijn tas eens in de bus staan en toen raakten mijn medepassagiers in paniek."

In 'Kicks', die nu in de bioscoop draait, schiet een blanke politieman een Nederlands-Marokkaanse jongen neer. De film belicht verschillende visies op de schietpartij. De politieman, gespeeld door Marcel Musters, noemt het een tragisch ongeluk. Vrienden van het jonge slachtoffer noemen het een racistische moord. Het schietincident brengt de levens van de personages met elkaar in aanraking.

Regisseur Albert ter Heerdt wil met de film een menselijk gezicht geven aan een ingewikkelde problematiek. "Ik doe dat zonder het gedrag van de personages goed te praten", zegt hij. "Ik laat de goede en minder goede kanten zien."

Eerder maakte de 46–jarige regisseur de komedie 'Shouf Shouf Habibi'. Er zijn plannen voor een vervolg op deze luchtige komedie. Ik wil met een tweede 'Shouf' het project afsluiten", vertelt Ter Heerdt.

Ilias hoopt een rol in te krijgen in het volgende project van Ter Heerdt. Momenteel is hij druk met andere projecten. Hij heeft de rol van een terrorist in de nieuwe serie Deadline, die in de herfst op televisie te zien zal zijn. Ook is hij dit najaar te zien in de speelfilm 'Dunya en Desie in Marokko'. "Hierin speel ik eindelijk eens een lieve rol", zegt het aanstormende talent.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen