Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mogelijke celstraf voor Paris Hilton

Shownieuws

Paris Hilton moet misschien de cel in nadat ze werd aangehouden wegens te hard rijden. Ze mocht eigenlijk niet rijden omdat haar rijbewijs was ingetrokken.

(Novum/AP) - Paris Hilton moet misschien de bak in. Er hangt haar een celstraf van drie maanden boven het hoofd nadat ze dinsdag werd aangehouden in Los Angeles omdat ze te hard reed en haar lampen niet aan had. De 26-jarige hotelerfgename mocht helemaal niet achter het stuur zitten omdat haar rijbewijs tijdelijk was ingetrokken wegens een eerdere overtreding.

In januari werd de veelbesproken blondine veroordeeld voor rijden onder invloed en roekeloos rijgedrag. Ze kreeg toen een voorwaardelijke straf van drie jaar, een verplichte cursus over alcoholmisbruik en een boete van 1135 euro.

Volgens een woordvoerder van de plaatselijke politie moet nog officieel worden vastgesteld dat Paris achter het stuur zat. "Maar als uit de bekeuring inderdaad blijkt dat mevrouw Hilton achter het stuur zat, komt er een hoorzitting wegens het overtreden van haar voorwaardelijke straf."

Volgens haar woordvoerder was Hilton zich niet bewust van het feit dat haar rijbewijs was ingetrokken. Ook hijzelf zou hier niets van afweten. Ook zou Paris niet hebben beseft dat ze haar koplampen niet aan had omdat ze net was weggereden van een felverlichte parkeerplaats.

Twee weken geleden werd al bekend dat een van de beste vriendinnen van Paris, Nicole Richie, kans maakt op een paar maanden cel. Zij werd in december voor de tweede keer binnen tien jaar opgepakt voor rijden onder invloed. De wet in Californië schrijft voor dat mensen die binnen tien jaar tijd twee keer worden opgepakt voor dit misdrijf tot een celstraf van maximaal een jaar veroordeeld kunnen worden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen