Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voormalig Darkness-ster doet mee aan Songfestival

Shownieuws

Justin Hawkins, de voormalige voorman van The Darkness, doet mee aan de Britse voorronden van het Songfestival. Ook Liz McClarnon en Brian Harvey doen mee.

Justin Hawkins, de voormalige voorman van glamrockband The Darkness, doet mee aan de Britse voorronden van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de BBC bekendgemaakt. De zanger en gitarist is een van de zes acts die hoopt Groot-Brittannië in mei te vertegenwoordigen in Helsinki. Hawkins verliet The Darkness, bekend van de hit 'I believe in a thing called love', vorig jaar. Hij zou te kampen hebben gehad met een cocaïneverslaving.

Ook de ex-zanger van boyband East 17 Brian Harvey en ex-Atomic Kitten Liz McClarnon wagen een gokje door mee te doen aan het programma Eurovision: Making Your Mind Up, dat volgende maand van start gaat bij de BBC. Ze nemen het verder op tegen hiphopgroep Big Brovaz, popzangeres Cyndi en popgroep Scooch. Het publiek bepaalt wie er uiteindelijk meedoet aan het Songfestival.

Vorig jaar eindige Groot-Brittannië tijdens het Songfestival op de negentiende plaats. Nederland drong met meidengroep Treble niet eens door tot de finale, maar hoopt daar dit jaar met de deelname van Edsilia Rombley verandering in te brengen. De halve finale van het muziekspektakel is op 10 mei, de finale op 12 mei.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen