Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Straatverbod voor stalker Jeff Goldblum

Shownieuws

Een vrouw die acteur Jeff Goldblum al jaren stalkt heeft een permanent straatverbod opgelegd gekregen. Ze moet minstens honderd meter bij hem vandaan blijven.

(Novum/AP) - Een vrouw die de Amerikaanse acteur Jeff Goldblum al jaren stalkt heeft woensdag van de rechter een permanent straatverbod opgelegd gekregen. De 44-jarige Linda Ransom moet op last van de rechter voortaan minstens honderd meter bij Goldblum zelf, zijn werk, zijn auto en zijn huis vandaan blijven.

De 54-jarige Goldblum heeft verklaard dat Ransom, die hij zegt niet persoonlijk te kennen, hem sinds 2001 hinderlijk volgt en hem vooral het laatste jaar steeds meer is gaan stalken. Ze zou in enkele maanden tijd minstens vijftig keer bij zijn huis zijn opgedoken, zijn oprijlaan hebben geblokkeerd en dreigbrieven hebben geschreven.

Ransom zegt Goldblum, die speelde in films als 'The fly' en 'Jurassic park', in 1999 te hebben leren kennen op een dramaopleiding waar hij lesgaf. Ze zou met hem hebben gesproken over een scenario waar ze aan werkte. Ze zegt het huis van de acteur talloze malen te hebben bezocht zodat ze haar script zo goed mogelijk kon afronden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen