Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Grease' weer op planken zonder Jim en Bettina

Shownieuws

'Grease' wordt vanaf donderdag gewoon weer opgevoerd. De musical was stilgegelegd nadat hoofdrolspelers Jim Bakkum en Bettina Holwerda gewond waren geraakt.

De musical 'Grease' wordt vanaf donderdag weer opgevoerd. Dat heeft Producent V&V Entertainment woensdag bevestigd. De voorstellingen waren stilgelegd nadat de auto waarmee de hoofdrolspelers Jim Bakkum en Bettina Holwerda in de show opkomen in de orkestbak was beland. Jim liep daarbij een zware hersenschudding op en een gescheurd schouderblad, Bettina brak een pols.

De musical gaat voorlopig verder zonder Bakkum en Holwerda. Zij worden vervangen door William Spaaij en Madelon van der Poel. Holwerda wordt donderdag geopereerd aan de zevenvoudige breuk aan haar pols. Bakkum ligt voorlopig nog plat. "Hij heeft heel veel pijn", vertelt een woordvoerder van de producent. Wanneer de hoofdrolspelers de draad weer kunnen oppakken is volgens hem nog onduidelijk. "Het is afwachten hoe lang zij nog buiten spel staan."

Volgens de woordvoerder is het voor de rest van de cast en crew belangrijk zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. "Iedereen is ontzettend geschrokken. En dan is het belangrijk om zo snel mogelijk weer in een bepaalde routine te komen." De medewerkers hebben veel steun aan elkaar. "Gisteren zijn cast, crew en orkest bij elkaar gekomen en hebben ze een paar uur met elkaar zitten praten."

De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht. V&V Entertainment heeft voor de zekerheid besloten geen gebruik meer te maken van de bewuste elektronische auto.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen