Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anna Nicole Smith is voer voor studenten

Shownieuws

De kwestie Anna Nicole Smith is een studieobject geworden voor rechtenstudenten Amerika. Haar testament wordt behandeld bij verschillende universiteiten.

(Novum/AP) - De kwestie Anna Nicole Smith is een studieobject geworden voor rechtenstudenten in de Verenigde Staten. De verwikkelingen rond de dood van de seksbom, die vorige maand overleed, worden behandeld in de colleges van meerdere Amerikaanse universiteiten.

Het testament van Smith wordt besproken tijdens colleges. Vragen over wie de voogdij over haar dochter krijgt en over aan wie haar huis in de Bahama's nu eigenlijk toebehoort, worden behandeld. "Deze casus is zeer leerzaam", zegt een student. Het complexe geval van Smith zou goed lesmateriaal zijn.

De 39-jarige Smith overleed vorige maand in een ziekenhuis nadat ze bewusteloos was gevonden in een hotelkamer in Florida. Ze liet een dochtertje van zes maanden achter. Het is onduidelijk wie de vader van deze Dannielynn is. Al voor de dood van Smith vroeg haar ex-vriend Larry Birkhead een DNA-test aan om te bewijzen dat hij het meisje verwekt heeft. Deze test is nog niet uitgevoerd. Op het geboortecertificaat van Dannielynn staat Howard K Stern, de partner van Anna Nicole, als vader vermeld. Zowel Stern als Birkhead wil de voogdij over de baby. Ook Virgie Arthur, de moeder van Smith, wil voor het meisje zorgen. Zij vechten deze kwestie momenteel uit in een rechtszaak.

Smith trouwde in 1994 met oliemagnaat Howard Marshall II, het voormalige Playboy-model was al jaren verwikkeld in een rechtszaak over de erfenis van de miljardair. Eerder was ze getrouwd met Billy Smith, met wie ze zoon Daniel kreeg. Daniel overleed op 20-jarige leeftijd, een paar dagen na de geboorte van Dannielynn. Het testament van Anna Nicole stamt uit 2001. Er is niet in vermeld wie na zoon Daniel aanspraak op de erfenis zou kunnen maken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen