Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stadjes strijden om première The Simpsons Movie

Shownieuws

Zestien Amerikaanse steden die Springfield heten zijn gevraagd mee te doen aan een wedstrijd met als prijs de première van de film 'The Simpsons Movie'.

(Novum/AP) - De première van 'The Simpsons Movie' vindt plaats in Springfield. Dat heeft filmstudio Twentieth Century Fox bekendgemaakt. Om welk Springfield het gaat, moet nog gaan blijken. Zestien Amerikaanse steden die zo heten zijn gevraagd mee te doen aan een wedstrijd met het als locatie dienen voor de première als prijs.

De populaire animatieserie over de familie van Bart Simpson speelt zich af in het fictieve stadje Springfield, ooit als naam gekozen door bedenker Matt Groening omdat het zo typisch Amerikaans klinkt.

De echte Springfields kunnen een kort filmpje insturen over het leven in hun stad en waarom dat het meest lijkt op dat van de familie Simpson. In het fictieve Springfield staan meerdere gevangenissen en groeit een nucleaire plant.

The Simpsons is de langstlopende serie in de Amerikaanse televisiegeschiedenis. In de VS beleeft de show momenteel zijn achttiende seizoen. De makers hebben laten weten met de serie door te gaan zolang ze frisse ideeën hebben.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen