Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse variant musical Dirty Dancing

Shownieuws

De musical Dirty Dancing krijgt een Nederlandse variant. Joop van den Ende Theaterproducties brengt de musical in het volgende theaterseizoen in Utrecht.

De musical Dirty Dancing krijgt een Nederlandse variant. Joop van den Ende Theaterproducties kondigt vrijdag aan de musical in het volgende theaterseizoen in het Beatrix Theater in Utrecht te brengen als een productie met een open einde. Daarmee wordt Dirty Dancing in 2008 de opvolger van The Wiz, die het komende jaar nog in het theater is te zien.

De musical Dirty Dancing is gebaseerd op de gelijknamige filmhit uit 1987, met Patrick Swayze en Jennifer Grey in de hoofdrollen. De film vertelt het verhaal van het rijke meisje Frances, dat in de zomer van 1963 tijdens een verblijf in een saai vakantieoord verliefd wordt op de sexy, maar volkse dansleraar Johnny Castle. Hij leert haar de grondbeginselen van de mambo, waar haar vader bepaald niet van is gecharmeerd.

De titelsong van de film, 'I've had the time of my life', was wereldwijd een enorme hit. Ook nummers als 'She's like the wind', 'Hungry eyes' en ; Love is strange' zijn inmiddels grijs gedraaid.

In Sydney, Hamburg en Londen was de musicalbewerking van Dirty Dancing al een groot succes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen