Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Harry Potter' oogst lof in theater

Shownieuws

Het eerste toneelstuk van Daniel Radcliffe is goed ontvangen. De Harry Potter-acteur kreeg lovende kritieken na zijn debuut op het Londense West End in 'Equus'.

(Novum/AP) - Het eerste toneelstuk van Daniel Radcliffe is goed ontvangen. De Harry Potter-acteur kreeg lovende kritieken na zijn debuut op het Londense West End in 'Equus'. Volgens de criticus van The Daily Telegraph heeft het 17-jarige tieneridool zich ontdaan van zijn 'Harry Potter-mantel' en heeft hij laten zien dat hij een uitmuntende acteur is.

Ook The Guardian was enthousiast over het optreden van Radcliffe als stalknecht Alan Strang, dinsdagavond. "De ontdekking van de avond is dat Daniel Radcliffe echt kan acteren." De recensent van The Times is het daarmee eens. "Hij heeft zichzelf bewezen als acteur."

Niet alleen de critici waren enthousiast, ook collega's uit het publiek waren vol lof. "Hij maakte zijn rol heel toegankelijk en menselijk. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat ik naar Daniel Radcliffe keek, ik keek naar Alan Strang." Zo uitte acteur Christian Slater zijn bewondering. Ook zangeres Sophie Ellis Bextor vertelde dat zij had genoten. "Ik vond het stuk heel goed", zei ze. "Ik denk ook dat het een slimme zet is van Daniel om iets te doen wat totaal anders is dan wat we van hem gewend zijn. En hij heeft het er goed van afgebracht."

'Equus', over de stalknecht Alan die wordt ondervraagd door een psychiater nadat hij zes paarden de ogen heeft uitgestoken, werd voor het eerst opgevoerd in 1973. Anthony Hopkins en Richard Burton vertolkten de hoofdrollen in de verfilming van het toneelstuk uit 1977. Radcliffe is momenteel bezig met de opnamen van de vijfde Harry Potter-film, 'Harry Potter and the order of the Phoenix'. De film is in juli in de Britse bioscopen te zien. Het is nog niet duidelijk wanneer de film in Nederland in première gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen