Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rachel Hazes noemt fansite respectloos

Shownieuws

Rachel Hazes vindt de fansite voor haar overleden man respectloos en kwetsend. Dat schrijft ze in een persbericht. De site werd onlangs uit de lucht gehaald.

Rachel Hazes vindt de fansite voor haar overleden man respectloos en kwetsend. Dat schrijft de weduwe van André Hazes woensdag in een persbericht. De site werd onlangs uit de lucht gehaald. Volgens Rachel maakte de site onrechtmatig gebruik van geluids- en beeldmateriaal van de zanger.

Ook zou de site commerciële activiteiten ontplooien, waartoe de makers niet zouden zijn gerechtigd. Hiermee duidt de bekende weduwe waarschijnlijk op het muzikale eerbetoon dat door fans wordt georganiseerd. Voor het concert, dat op 29 juni voor de tweede keer moet plaatsvinden, werd Rachel expliciet niet uitgenodigd.

Volgens Rachel diende de site als een platform voor mensen die wilden meeliften op het succes van de volkszanger. "Mensen waar André bij leven geen contact mee wilde en bij een aantal zeker ook nooit contact heeft gehad", zo schrijft ze.

Op de site AndréHazesFan.nl melden de makers zelf het besluit te hebben genomen om te stoppen. Ook Rachel benadrukt dit. De officiële website van Hazes, Andrehazes.nl, kan nu de rol overnemen van de populaire fansite. Rachel meldt dat de website binnenkort volledig wordt bijgewerkt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen